http://www.oftalmolozi.rs.ba/modules/mod_image_show_gk4/cache/slides.slide15gk-is-118.jpglink
0
Progress bar
III Kongres oftalmologa Republike Srpske i Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem

III kongres oftalmologa Republike Srpske i Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem

Poštovane kolege, dragi prijatelji,

Sa velikim zadovoljstvom Vas obavještavamo da će se zajednički Treći kongres oftalmologa Republike Srpske i Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem održati 28-30. maja 2020. u hotelu Kardijal, Banja Vrućica, Teslić.

Teme kongresa obuhvatiće sve aktuelne oblasti u oftalmologiji i ponudiće najsavremenije dijagnostičke i terapijske pristupe brojnim oftalmološkim oboljenjima.

Organizatori kongresa su Udruženje oftalmologa Republike Srpske i Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci. Na naš i Vaš kongres i ove godine dovodimo najeminentnije stručnjake iz cijelog regiona, čime je zagarantovan dobar stručni i naučni karakter kongresa.

Pozivamo Vas da se aktivno uključite u rad kongresa i da izložite teme koje su u sferi Vaših interesovanja i koje privlače Vašu pažnju. Naučni odbor kongresa će među svim prispjelim radovima odabrati najkvalitetnije, koji će biti prezentovani na našem kongresu u vidu usmenih i poster prezentacija. Odabrani radovi i apstrakti će biti štampani u Zborniku radova i sažetaka Trećeg kongresa oftalmologa RS i BiH, koji će biti katalogizovan u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, kao i prethodnih godina.

U cilju afirmacije nauke među mladim oftalmolozima Naučni odbor kongresa će ove godine odabrati najbolji rad u sesiji „Mladi oftalmolozi“ i dodijeliti nagradu prezentujućem autoru, koji mora da bude i prvi autor nagrađenog rada.

Važni datumi:
Rok za prijavu Vaših radova: 01.04.2020.
Obavještenje o prihvatanju radova: 15.04.2020.

Službeni jezici kongresa: jezici naroda u BiH i engleski jezik.

Kongres će biti akreditovan od strane Savjeta za zdravstvo Ministarstva zdravlja Republike Srpske. Pokrovitelj kongresa je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Univerzitet u Banjaluci.

Radujemo se Vašem dolasku i našem zajedničkom radu i druženju u srcu prirode, u Banji Vrućici, prepoznatljivoj po tradicionalnom gostoprimstvu, sa odličnim kongresnim kapacitetima, ali i bogatim sadržajima za wellness i rekreaciju.

Za dodatne informacije i prijave radova posjetite naš sajt: www.oftalmolozi.rs.ba/kongres/


U ime Organizacionog odbora Kongresa, predsjednica
Prof. Dr Milka Mavija                    


   Obavještenja

22.05.2018
Simpozijum "ZDRAV POGLED NA SVIJET"

Udruženje oftalmologa Republike Srpske u saradnji sa Unimed Pharmom organizuje Simpozijum "ZDRAV POGLED NA SVIJET". Simpozijum će se održati 1. juna 2018. godine u 15h u hotelu Talija u Banjoj Luci.

Skup je akreditovan od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske sa po 5 bodova za pasivne učesnike.

Opširnije...
26.10.2017
Škola ultrazvuka u oftalmologiji

Poštovane kolege,
U organizaciji Udruženja oftalmologa Republike Srpske, dana 28. i 29. oktobra 2017.godine, održava se kurs "Škola ultrazvuka u oftalmologiji".
Prema rješenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske od 05.10.2017.god kurs je akreditovan i boduje se (predavači 10 bodova, učesnici 6 bodova).
Moderator: Prof. dr Milka Mavija
Predavači: Prof. dr Ivan Stefanović, Prim.dr Smiljka Đurić i Mr sc. dr Bojana Dačić-Krnjaja

Opširnije...
25.09.2017
Kurs "DIJABETIČKA RETINOPATIJA"

Poštovane kolege,

Obavještavamo Vas da će se u periodu od 02. do 05.11.2017. godine u Pragu, u organizaciji Lions oftalmološkog edukativnog centra (LOEC), održati 15-i kurs na temu "DIJABETIČKA RETINOPATIJA".

Predavači će biti eksperti iz oblasti retine, Michaella Goldstein i Shulamit Schwartz MD, Tel Aviv Sourasky Medical Center, Israel.

Opširnije...
17.08.2017
Simpozijum tehnologije regenerativne medicine ALLOPLANT 2017

Poštovane kolege i prijatelji,
U ime Zavoda R MEDICAL, Beograd, klinike "Sveruski centar za očnu i plastičnu hirurgiju" - Ufa, Ruska Federacija i Organizacionog komiteta pozivamo Vas da učestvujete na SIMPOZIJUMU Tehnologije regenerativne medicine "ALLOPLANT" koji će se Prvi put održati u Beogradu, 22. Septembra, 2017. godine u hotelu Crowne Plaza.

Opširnije...

MEDIsoft
MEDIsoft - medicinski softver

eKonferencije
Tim eKonferencije
Udruženje oftalmologa Republike Srpske je osnovano u Banjaluci 20. maja 2000. god.
Prvi Predsjednik Udruženja je bio prof. Dr Risto Kozomara od osnivanja 2000.god. do 2008. god. U periodu 2008.-2010. god. Predsjednik je bio Prim. Mr sc. Dr Milorad Vojčić, a od 2010. god. do danas Predsjednik Udruženja je Doc. Dr sc. Milka Mavija.
Udruženje okuplja 70 članova, sa sjedištem u Banjaluci.
Prvi Kongres oftalmologa BiH sa međunarodnim učešćem održan je u Tuzli 14-17. novembra 2009. godine. Drugi Kongres oftalmologa BiH sa međunarodnim učešćem održaće se u Banjaluci 25-27. maja 2012. godine.

Prvi Kongres oftalmologa RS sa međunarodnim učešćem - Drugi poziv

Poštovane kolege, dragi prijatelji,

Sa velikim zadovoljstvom Vas obavještavamo da će se 29-31. maja 2015. godine u Bijeljini, Etno selo Stanišići, održati Prvi kongres oftalmologa Republike Srpske sa međunarodnim učešćem.

Svoje učešće su već najavili brojni predavači po pozivu iz cijelog regiona, što garantuje značajan naučni i stručni karakter kongresa. Također, do sada je već prijavljen je veliki broj Vaših stručnih radova, što nas posebno raduje, jer nam pokazuje Vaš entuzijazam u ovim teškim vremenima i koliko ste vrijedni u Vašem svakodnevnom radu.

Na molbe brojnih kolega Naučni odbor Kongresa je odlučio da produži rok za prijavu Vaših radova do 15. aprila 2015. godine. Prijava radova se vrši na oficijelnoj stranici Udruženja oftalmologa Republike Srpske, link: http://www.oftalmolozi.rs.ba/index.php/prijava-rada

Naučni odbor će Vas do 10. maja 2015. godine obavijestiti o prihvatanju rada i tipu prezentacije (usmena ili elektronska poster prezentacija).

Teme kongresa su slobodne i svrstane su u sledeće sesije:
 • Orbita, kapci, suzni aparat
 • Rožnjača, vežnjača
 • Katarakta
 • Retina
 • Glaukom
 • Uvea
 • Refraktivna hirurgija
 • Neurooftalmologija
 • Trauma oka
 • Pedijatrijska oftalmologija
 • Sestrinst

Očekujemo Vas u Bijeljini i radujemo se novoj prilici za naš zajednički rad i druženje.


Predsjednik Naučnog odbora
Prvog kongresa oftalmologa Republike Srpske
Predsjednik Udruženja oftalmologa Republike Srpske

Prof. dr Milka Mavija

Copyright © 2015 Udruženje oftalmologa Republike Srpske