A+ A A-

Kontinuirana edukacija: Napredna škola ultrazvuka i ultrazvučna biomikroskopija u oftalmologiji

Poštovane kolege,
Udruženje oftalmologa Republike Srpske organizuje kontinuiranu edukaciju pod nazivom Napredna škola ultrazvuka i ultrazvučna biomikroskopija u oftalmologiji.

Ova dvodnevna kontinuirana edukacija će se održati 11. i 12. februara 2022. godine na Klinici za očne bolesti UKC RS, ulica 12 beba bb, Banjaluka.

Moderator ove edukacije je prof. dr Milka Mavija, a renomirani predavači koji se godinama bave ultrazvučnom dijagnostikom u oftalmologiji potiču iz KCS Beograd: prof. dr Ivan Stefanović, prim. dr Smiljka Đurić i doc dr Bojana Dačić- Krnjaja.

Program edukacije Napredna škola ultrazvuka i ultrazvučna biomikroskopija u oftalmologiji:
 • 1. Današnje mogućnosti ultrazvučne dijagnostike u oftalmologiji, prof. dr Milka Mavija;
 • 2. Ultrazvučni nalaz kod intrabulbarnih tumora, prim. dr Smiljka Đurić;
 • 3. Ultrazvučna dijagnostika u pripremi za vitrektomiju, prof. dr Ivan Stefanović;
 • 4. Ultrazvučna biomikroskopija, doc dr Bojana Dačić- Krnjaja.

  • Po završetku teoretskog dijela ovog kursa biće održana praktična edukacija koja će obuhvatati kliničke slučajeve sa prikazima pacijenata koji zahtijevaju ekspertsku evaluaciju i dijagnostiku oftalmoloških oboljenja ultrazvukom i ultrazvučnom biomikroskopijom.

   Na kraju teoretske i praktične edukacije Napredne škole ultrazvuka i ultrazvučne biomikroskopije u oftalmologiji svi polaznici kursa će pristupiti provjeri znanja u vidu pismenog testa sa praktičnim ispitom na odabranim slučajevima. Polaznici kursa koji postignu uspjeh na navedenoj provjeri znanja stiču uslov za izdavanje odgovarajućeg sertifikata iz ove oblasti kontinuirane edukacije.

   Članovi Udruženja oftalmologa Republike Srpske koji redovno izmiruju svoje obaveze prema Udruženju ne plaćaju kotizaciju. Kotizacija za sve ostale učesnike ovog kursa je 500 KM i uplaćuje se na žiro račun Udruženja oftalmologa Republike Srpske, otvorenom kod NLB Banke a.d. Banjaluka, broj računa: 562-099-81033273-38.

   U toku je akreditacija i sertifikacija ovog kursa od strane Savjeta za zdravlje Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i Centra za specijalističke studije i kontinuiranu medicinsku edukaciju Medicinskog faklulteta Univerziteta u Banjaluci.

   Broj učesnika je ograničen na 30 polaznika. Prednost u prijavljivanju imaju kolege, specijalisti oftalmolozi koji u svakodnevnom radu već primjenjuju ultrazvučnu dijagnostiku oboljenja oka.

   Prijave polaznika za kurs Napredna škola ultrazvuka i ultrazvučne biomikroskopije u oftalmologiji se dostavljaju na e- mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

   Prijave obavezno sadrže ime i prezime učesnika, stručno i akademsko zvanje, kontakt telefon, e- mail adresu učesnika, naziv institucije u kojoj je učesnik stalno zaposlen, godine radnog iskustva, datum polaganja specijalističkog ispita.

   Svi učesnici ove kontinuirane edukacije se moraju obavezno pridržavati propisanih mjera epidemiološke zaštite tokom COVID pandemije i za prisustvovanje kursu moraju imati potvrdu o vakcinaciji ili o prebolovanoj COVID infekciji, koja nije starija od 6 mjeseci ili brzi antigenski test na COVID koji nije stariji od 24 sata.

   Dodatne informacije o kontinuiranoj edukaciji u oftalmologiji možete pronaći na na našem sajtu http://oftalmolozi.rs.ba/.

   Vama i Vašim porodicama želim srećne nastupajuće praznike sa željom za ostvarivanje svakog ličnog i profesionalnog uspjeha, a prije svega postizanje i očuvanje dobrog zdravlja u Novoj 2022. godini.


   Banjaluka, 23.12.2021.


   S poštovanjem,
   Predsjednica Udruženja oftalmologa Republike Srpske
   Prof. Dr Milka Mavija                      


Copyright © 2015 Udruženje oftalmologa Republike Srpske